Schoonheidssalon
Silence of Beauty

Dr. Hauschka gezichtsbehandelingen

Wat een rust. Geen heen- en weergeloop en geen muziek op de achtergrond. Even totaal in het middelpunt staan en ongedeelde aandacht krijgen. Handen voelen die je grenzen respecteren en je toch diep van binnen raken.

Wat de Dr. Hauschka behandelingen zo uniek maakt, is het ritme van de aanrakingen, het onderdompelen en weer loslaten, de ritmische afwisseling tussen rust en beweging, warmte en koelte. Het is een spel met de polariteiten dat ook te vinden is in de WALA tuin met zijn heilzame planten, alsook bij het verwerken van de heilzame planten voor de Dr. Hauschka producten en de WALA geneesmiddelen.

Het belangrijkste onderdeel van iedere Dr. Hauschka behandeling wordt gedragen door het ritme van de beweging zoals de lymfestimulatie met penselen. De flinterdunne lymfecapillairen zijn belangrijk voor het afvoeren van stofwisselingsproducten en overtollig weefselvocht. De zachte uitstrijkingen en de penseelstreken stimuleren, ontspannen en lossen blokkades in het weefsel op. Hierdoor wordt het beter in staat gesteld om zijn afvalstoffen af te voeren.

Elisabeth Sigmund, de medeoprichtster van Dr. Hauschka Cosmetica, combineerde geneeskundige en cosmetische kennis en leerde de manuele penseelmassage van dr. Emil Vodder en zijn vrouw Estrid. Deze penseelmassage werd en is nog steeds de basis van de gezichtsbehandelingen in mijn salon.

 

Stilte is een bron van kracht, de parel van wijsheid en een sleutel tot jezelf

Patrick Mundus

 

Gezichtsbehandelingen