Schoonheidssalon
Silence of Beauty

Elisabeth Sigmund: pionier in gezichtscosmetica

Elisabeth Sigmund, geboren in Wenen, studeerde, na haar opleiding tot verpleegkundige bij het Rode Kruis in 1933, Geneeskunde aan de universiteit in Wenen.
Door ziekte moest ze de studie tijdelijk onderbreken en gedurende deze periode besloot Elisabeth dat ze schoonheidsspecialiste wilde worden. In die tijd begon ze op basis van heilzame planten haar eigen natuurcosmetica te creëren. Na de Tweede Wereldoorlog vestigde zij zich met de door haarzelf ontwikkelde producten in haar schoonheidssalon in Stockholm. Hier ontwikkelde zij een holistische schoonheidsbehandeling waar later de opleiding tot dr. Hauschka therapeut uit is ontstaan.
Op haar motorfiets reisde zij langs alle kloosters voor planten en kruiden. Nadat zij een jaar op studiereis naar India was geweest begon haar samenwerking met WALA Heilmittel GmbH. In 1967 kwam de dr. Hauschka Cosmetica als “helende cosmetica volgens Elisabeth Sigmund” op de markt. Het begrip “helend” wijst op de omgeving waarin waarin de cosmeticalijn tot stand kwam, namelijk het laboratorium voor geneesmiddelen van WALA, dat in 1950 in Eckwälden werd opgericht. Huidverzorging met een helende werking was nooit bedoeld om huidziekten te willen genezen maar het verwees naar het principe van herstellen en behouden van een harmonieuze balans bij een huid die uit balans was.

 

 

“Ieder mens heeft behoefte aan zowel innerlijke als uiterlijke schoonheid”