Schoonheidssalon
Silence of Beauty

Dr. Hauschka Cosmetica

De huid
Als grootste orgaan van de mens vormt de huid niet alleen de grens naar buiten, maar is ook de uitdrukking van het innerlijk en daarnaast de verbinding tussen het binnen en het buiten. Met de cosmetica van dr. Hauschka wordt de huid benaderd als een holistisch orgaan en de cosmetica werkt in de oorspronkelijke betekenis van ‘cosmetica’. Dit woord, dat is afgeleid van het Griekse ‘kosmeo’ betekent zoveel als ordenen en harmoniseren. Het helpt ons in de huidverzorging orde houden of herstellen van orde in de huid. De huid wordt niet voor niets de koningsmantel van de mens genoemd.

Micro- en macrokosmos
De huid weerspiegelt het innerlijke wezen van de mens en reageert daarnaast op de invloeden van buitenaf. De huid is het bemiddelend orgaan tussen daar waar microkosmos (het innerlijke) en macrokosmos (het uiterlijke) elkaar ontmoeten. Met innerlijke huidverzorging wordt een gezonde leefstijl, gezonde voeding, voldoende slaap, frisse lucht en een juiste hoeveelheid zon bedoeld. Met uiterlijke huidverzorging wordt het gebruik van huidverzorgingsproducten bedoeld. Deze uiterlijke huidverzorging is bijzonder belangrijk voor de huid omdat deze rechtstreeks ingrijpt op het metabolisme van de huid. Daardoor helpt het de balans te vinden tussen het ritmisch ademen en de juiste circulatie van de huid.

Natuurlijke balans
Bij dr. Hauschka Cosmetica houdt dat in dat de natuurlijke balans van de huidfuncties wordt behouden of door de eigen activiteit van de huid te stimuleren weer wordt hersteld.. Hierbij kan gedacht worden aan de vetvrije nachtverzorging en de behandeling van de onzuivere huid met gezichtsolie. ’s Nachts moet de huid de kans krijgen om te ademen en om afvalstoffen die gedurende de dag vrijkomen bij de huidstofwisseling, af te voeren. Verzorgingsproducten die deze processen verstoren zoals crèmes en oliën, moeten daarom in de avond vermeden worden. Voor een droge huid is het daarentegen niet goed om dag en nacht bedekt te worden door een olierijke crème. Door de voortdurende toevoer van vet went de huid hieraan en wordt deze steeds droger.

De verzorging wordt niet bepaald aan de hand van een indeling van huidtype, maar wordt aangepast aan de actuele toestand van de huid. Als je overstapt naar het gebruik van de producten van dr. Hauschka dan is het niet ongebruikelijk dat er een gewenningsperiode van de huid optreed. De huid wordt zelf weer gestimuleerd en geactiveerd om in balans te komen.

Producten

Je huid heeft het vermogen om zichzelf te verzorgen en te herstellen. De producten van dr. Hauschka nemen deze taak niet over maar ondersteunen de huid om in evenwicht te komen met zijn eigen natuurlijke processen. Dr. Hauschka producten bevatten extracten van heilzame planten volgens een zorgvuldige samenstelling. De natuurlijke grondstoffen zijn bijna uitsluitend afkomstig van een biologisch-dynamische gecontroleerde teelt, gecontroleerde percelen uit de vrije natuur of van Fair Trade projecten.

Rozenoogst Mehdi Abad, IranElk ingrediënt is belangrijk, maar juist het samenspel van alle ingrediënten zorgt voor de bijzondere kwaliteit van alle producten. Doordat de huid op een holistische manier wordt benadert is het duidelijk geworden dat versterkende en kalmerende impulsen goed zijn voor het hele lichaam. Hierbij wordt de regeneratiecyclus van de huid, welke zich elke 28 dagen vernieuwd, bestudeerd.

De planten worden geoogst bij zonsopgang, nat van de dauw en op het moment dat de levenskrachten het meest vitaal zijn. De teelt van de planten en de vervaardiging van de producten is gebaseerd op de antroposofische principes van Rudolf Steiner.

Voor het selecteren van de ingrediënten, wordt de kringloop van de teelt, de groei en de oogst gevolgd. Voor de productie van de plantenextracten en etherische oliën wordt uitgegaan van ritmische processen zoals warmte en kou, licht en donker, rust en beweging.

Alle producten van dr. Hauschka Cosmetica dragen het internationale keurmerk “Gecontroleerde Natuurcosmetica” van de BDIH en/of internationale keurmerk voor natuurlijke en biologische cosmetica “NATRUE”.