Schoonheidssalon
Silence of Beauty

Acne

♥ Wist je dat het nog steeds niet wetenschappelijk is bewezen dat acne door het eten van bepaalde voedingsmiddelen wordt veroorzaakt?

 

Veel mensen hebben tijdens hun adolescentie, en ook nog daarna, last van acne. De huidaandoening komt bij ongeveer 85% van de jongeren tussen de leeftijd van 12 en 24 jaar voor.
Er zijn verschillende vormen van acne die in ernst van elkaar verschillen. Acne kan een grote emotionele en psychische impact op iemand zijn leven hebben. De ontsierde papels en pustels kunnen leiden tot sterke schaamte- en angstgevoelens, minderwaardigheidscomplex, depressies en sociaal isolement. Hierdoor kan de cliënt een verminderde kwaliteit van leven ervaren.

Acne ontstaat vaak door verandering in de hormoonhuishouding, waardoor de talgproductie van de huid verandert. In combinatie met de propioni acnes bacterie ontstaat er dan een ontsteking. Acne ontstaat niet door slechte hygiëne. Belangrijk is om de huid twee maal daags met de reinigingscrème van dr. Hauschka te wassen. Deze zorgt ervoor dat de huid zuiver en fris aanvoelt. Het vermindert de opbouw van talg en maakt de poriën fijner. Daarnaast kalmeert het de huid en het zorgt ervoor dat de huid zijn pH waarde en hydrolipidenlaag behoudt.

Na het reinigen is het belangrijk om de huid met gezichtslotion speciaal te versterken. Dit stimuleert het regeneratievermogen van de huid, het brengt overmatige talgproductie in evenwicht en het verzacht de ontstoken huid. De Oost-Indische kers in de gezichtslotion is een natuurlijke antibiotica en werkt anti-septisch. De wondklaver en goudsbloem stimuleren de wondgenezing, versterken de weerstand van de huid en remmen de ontstekingen. Na het versterken is het van belang om de huid op de juiste manier te verzorgen. Als de huid te vet is zal deze worden verzorgt met olie om de talgproductie juist te verminderen. Wanneer de huid een sterke verhoorning laat zien als gevolg van een vochttekort in de huid dan zal deze worden gehydrateerd. Elke vorm van acne vraagt om een andere aanpak.

 

“Een mooie huid is meer dan alleen datgene wat van buitenaf zichtbaar is”

 

Voeding
Hoewel het nog steeds niet wetenschappelijk is bewezen dat voeding van invloed op acne is blijft het van belang om gevarieerd en evenwichtig te eten. Als je denkt dat je door het eten van een bepaald voedingsmiddel meer last van puistjes hebt probeer dat product dan een tijdje te vermijden. Vooral melk, suiker, calorierijke dranken en meelproducten kunnen op de huid van invloed zijn.

Zo veel mogelijk met rust laten
Laat een puistje zoveel mogelijk met rust. Het uitknijpen van een puistje kan heel verleidelijk zijn maar daarmee beschadig je de huid waardoor de ontsteking kan verergeren wat kan resulteren in een litteken. Wat je wel kan doen om besmetting te voorkomen is regelmatig je kussensloop en handdoek vervangen en te wassen. Tevens is het aan te raden om je huid regelmatig door een gespecialiseerde schoonheidsspecialiste te laten behandelen.

Make-up
Make up is een mooie manier om rode plekjes en puistjes te camoufleren. Voordat je de make up aanbrengt kan je de rode plekjes en puistjes eerst met de Coverstick van dr. Hauschka behandelen. Deze camoufleert en hersteld de onzuiverheden van de huid. De tea treeolie ontsmet en versterkt de huid. Jojobaolie kalmeert en hydrateert de huid en extracten van de wondklaver en goudsbloem stimuleren de wondgenezing en versterken de huid.